6 saker jag gör på en arbetsdag

Feb 08, 2018
 

Hur ser egentligen en arbetsdag ut om du bara ska göra tre saker per dag? Jag pratar ofta om olika produktivitetstips och att nyligen fick frågan hur jag planerar min arbetsdag är då inte så konstigt. Därför delar jag nu med mig av de sex olika sakerna jag gör under en arbetsdag.

#1 Börja med 1 av 3 saker

Har du sett mina tidigare klipp vet du att jag mer än en gång pratat om att du bara ska göra tre saker per dag. Det kan då låta en aning motsägelsefullt att jag nu säger att jag gör sex olika saker på en arbetsdag. Men läser du alla tips kommer du förstå, för det är tros allt tre saker som är mitt fokus. De övriga är bara steg på vägen. Därför börjar jag alltid min arbetsdag med att göra den viktigaste av mina tre på listan.

#2 Kontakta 5-10 personer

När jag är klar med min första och viktigaste uppgift är mitt nästa steg att kontakta fem till tio personer. För även om jag bara ska göra tre saker på en dag kan ju någon behöva kontaktas så saker kommer i rullning. Jag har alltså en lista med dessa personer och hör av mig till dem, det kan vara via mail, telefon eller annat lämpligt sätt.

#3 Kolla besked

Då listan med personer är slut och alla på något sätt är kontaktade har jag en nya lista. Även den listan innehåller fem till tio personer men istället för att det är någon jag ska kontakta är det här en lista med personer som jag väntar besked ifrån. För att se om jag fått något besked öppnar jag min mail och kontrollerar om någon av personerna hört av sig. Har de inte det stänger jag den direkt igen och fortsätter till nästa steg.

#4 Gör sista 2 av 3 saker

Den fjärde saken jag gör är att jag tar tag i sak nummer två och tre av mina ”tre saker”. Den viktigaste saken är ju redan gjord, det var den jag började dagen med, så när jag kommit hit är det dags att gå vidare med de andra två. Är det en dag fylld av möten kan de här två sakerna finnas inuti ett möte. Det kan också vara en liten uppgift på tio minuter som jag gör mellan två möten, exakt hur det ser ut varierar helt enkelt från dag till dag.

#5 Öppna mailen 

Min näst sista aktivitet är troligen en som många väntat på, det är i det här skedet som jag öppnar, går igenom och svarar på min mail. Såklart kan det också vara att öppna Facebook, LinkedIn, Instagram eller någon annan kanal att få nyheter ifrån eller komma i kontakt med någon i.

#6 Planera morgondagen

Innan det är dags att åka hem ser jag till att planera morgondagen. Jag bestämmer mina tre viktigaste saker som jag ska göra nästa dag. Utöver det ser jag till att också göra mina listor med fem till tio personer att kontakta och detsamma för personer jag väntar besked ifrån. När jag är klar med dem åker jag hem. Då också bästa möjliga förutsättningar för att endast fokusera på att vara närvarande med min familj.

Testar du att följa det här lovar jag dig att du kommer få mycket gjort, lycka till!

Du kanske också gillar:

Så får du tiden att räcka till  

Så ökar du din närvaro när det är mycket att göra 

Behåll fokus på det som är viktigt 

Håll dig uppdaterad med de senaste inläggen

Prenumerara på vårt nyhetsbrev och var först med att få de senaste tipsen.
Dina uppgifter sparas säkert och kommer inte att delas med någon annan aktör.

Prenumerera
Close

50% Klart

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka publicerar vi nya tips till dig som entreprenör. Fyll i dina uppgifter så är du alltid först med det senaste inlägget.