Hur startar du din arbetsdag?

Feb 22, 2018
 

Har du någon gång reflekterat över hur du startar din arbetsdag? När jag ställer frågan om hur folk gör möts jag vanligen av två reaktioner. Vissa taggar igång, har en genomtänkt plan och en färdig rutin. Andra blir mer osäkra och dröjer med svaret. De gör lite hur som helst men önskar att det hade en bättre struktur. Oavsett hur dina mornar ser ut kommer här mina tre bästa tips på hur du får en kanonstart på arbetsdagen.

#1 Börja inte med mail

Det första du ska sluta med är att börja din dag med mail, Facebook eller andra sociala medier och nyhetsflöden. Många använder sin mobil som alarmklocka och det är lätt hänt att vi, när vi drar oss i sängen och sakta vaknar, också halkar in i mailen eller kollar vad som hänt på Facebook. Gör inte det. I anda klipp har jag pratat om att du, och inte andra människor, ska styra din agenda för att uppnå dina mål. Om du då börjar din dag med att kolla dessa flöden så blir det, vare sig du vill eller ej, direkt andra människors agenda som redan från start styr din dag. Det jag istället gör när jag vaknar är också mitt nästa tips.  

#2 Starta med inspiration

Jag börjar alltid min dag med någon form av inspiration. Det kan vara ett videoklipp, en podcast eller att läsa några sidor i en bok. Varför gör jag då såhär? Genom att starta dagen med att konsumera någon form av media med en person som gjort det jag vill göra, har egenskaper jag vill ha eller som helt enkelt inspirerar mig så får jag inte bara nya idéer och tankar, det gör också att jag blir som jag ”umgås”. Devisen om att vi blir som de fem personer vi spenderar mest tid med fungerar nämligen utmärkt även med fiktiva personer. Testa du med, skippa mailen och börja dagen med någon form av inspiration!

#3 Hur vill jag vara 

När du bytt Facebook mot inspiration finns det ytterligare en sak du kan göra för att få en kanonstart på dagen. Innan du öppnar dörren och kliver in på ditt kontor eller startar mötet, ställ dig frågan: hur vill jag vara den kommande timmen? Samtidigt som du gör det ska du också se framför dig hur du vill vara under den kommande timmen och hur du vill att din uppgift ska gå. Genom att göra så får du den där lilla extra närvaron som behövs för att kunna briljera.

Följer du det här tipsen lovar jag dig att du får en riktigt kanonstart på din arbetsdag!

Du kanske också gillar:

6 saker jag gör på en arbetsdag 

3 tips på hur du blir bättre på att tacka nej 

Så får du tiden att räcka till 

Håll dig uppdaterad med de senaste inläggen

Prenumerara på vårt nyhetsbrev och var först med att få de senaste tipsen.
Dina uppgifter sparas säkert och kommer inte att delas med någon annan aktör.

Prenumerera
Close

50% Klart

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka publicerar vi nya tips till dig som entreprenör. Fyll i dina uppgifter så är du alltid först med det senaste inlägget.