Lyft dina medarbetare - 5 tips från Skaraborg Sessions

Apr 06, 2018
 

Hur får du dina medarbetare att blomstra?

Detta är en fråga som gäckar många ledare eftersom dina medarbetares arbetsinsats är helt avgörande för att din verksamhet verkligen ska lyckas.  

Jag fick nyligen äran att vara moderator och konferencier på den första episoden av Skaraborg Sessions. Där diskuterade vi förändringsledning tillsammans med Fredrik Reinfeldt och en Skaraborgspanel med lokala företagare. Både i förändringsledning och den dagliga verksamheten är det viktigt att din personal känner trygghet i att du som chef kan leda och lyfta dem.    

Nedan sammanfattar jag de fem bästa tipsen som kom fram under diskussionen om hur du lyckas med din personal.

#1. Skapa en tydlig grund

Ditt företag behöver en stabil grund att stå på för att kunna växa. En grund som innebär att din personal vet vad som förväntas av dem och hur ni tänker hos er leder till personal som vågar fatta beslut och testa nya saker utan att fastna i basfrågor om cykelställ och kaffemaskiner.

#2. Hitta dina ”Sleeping beauties”

Fredrik Reinfeldt menar att det i alla organisationer finns tre sorters medarbetare. Stjärnorna som gör merparten av det som sker i en verksamhet och som man ska vårda och motivera. Det finns också medarbetare som inte bidrar så mycket och som tyvärr ofta påverkar både stämning och prestation på arbetsplatsen negativt. Utöver dessa två grupper finns företagets ”sleeping beauties” – medarbetare som har stor potential att utvecklas men som måste få stöd och pushning att komma till sin rätt och hitta sin plats i organisationen och som därigenom kan lyftas några steg till.   

#3. Vågar misslyckas

Skapa en organisation som är förlåtande där dina medarbetare vågar testa. Var själv ett exempel och erkänn när du gör någonting som inte riktigt gick som du hade tänkt. Lyckas du med detta får medarbetare som vågar ta ut svängarna och vara kreativa. Blir det fel är det viktigt att vara förlåtande och uppmuntrande, men det är också viktigt att ta reda på varför det gick snett – vi kan lära oss väldigt mycket av felen.    

#4. Analysera framgångar

Även om du har lyckats skapa en organisation som vågar misslyckas, och ni lär er av era misstag, får ni inte glömma bort att att analysera era framgångar – det är minst lika viktigt. Vifta inte bort lyckade insatser eller kampanjer med tur utan a reda på vad det var som funkade och försök förstå varför det blev så bra. 

#5. Lyft din personal  

För att lyfta dina medarbetare är det viktigt att se varje person och titta på vad just han eller hon har för potential. Se stjärnan i varje anställd, lyft fram det och prata kring det. Var heller inte rädd för att fråga dina anställda vad de är bra på och vad de vill utvecklas i – deras idéer och tankar.

Var också ödmjuk och våga visa dina anställda dina brister och låt dem stötta dig där det behövs – då blir ni tillsammans ett starkt team.

  

Gör du de här fem sakerna, eller bara en av dem för den delen, så lovar jag att du kommer att ge dig personal en riktig skjuts uppåt.

Håll dig uppdaterad med de senaste inläggen

Prenumerara på vårt nyhetsbrev och var först med att få de senaste tipsen.
Dina uppgifter sparas säkert och kommer inte att delas med någon annan aktör.

Prenumerera
Close

50% Klart

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka publicerar vi nya tips till dig som entreprenör. Fyll i dina uppgifter så är du alltid först med det senaste inlägget.