Så får du tiden att räcka till

Jan 19, 2018
 

Känner du igen dig i känslan av att tiden inte räcker till. Oavsett hur hårt du jobbar, hur effektiv du än försöker vara, hur många timmar du än spenderar på kontoret så blir du aldrig klar med det du ska. I den här veckans klipp delar jag därför med mig av tre anledningar till varför du bara ska göra tre saker per dag och hur det kommer hjälpa dig att lyckas. 

#1 Lyckas med din dag

Om du ha 20 saker på din att-göra-lista kommer du kunna ge allt och i bästa fall avsluta dagen och konstatera att du har fått gjort 15 av de sakerna. Du har alltså misslyckats med att få gjort det du skulle. Trots att du faktiskt gav allt och verkligen jobbade hårt kommer du gå hem och vara missnöjd med ditt resultat. Det jag har gjort för att undvika just det är att bestämma mig för att bara göra tre saker varje dag, på så sätt kan jag alltid avsluta dagen och känna att jag faktiskt fick gjort det jag ville – jag har lycktas. Testa du med!

#2 Du måste prioritera

Genom att bara göra tre saker per dag kommer du inte bara kunna gå hem och känna att du fick gjort det du ville, du tvingas också att prioritera. Varje sak du bestämmer dig för att göra blir måste aktivt väljas. Vilka är de tre sakerna som tar dig och din verksamhet framåt?

Men vad är då en ”sak”? I den här kontexten är en sak en uppgift som tar mellan fem minuter och två timmar att genomföra. Det kan vara samma sak eller flera saker inom ett område. En av dina tre saker skulle kunna vara ”Administration” där du under max två timmar jobbar med exemplevis fakturering, löner och liknade. 

#3 Chans att utvärdera

När jag under en arbetsvecka har jobbat med endast tre saker per dag har jag i slutet av veckan också möjlighet att blicka tillbaka på mina 15 saker och fundera över om de har varit vettiga. Har de sakerna jag valt att göra hjälpt mig att ta mig närmare mina mål och drömmar? Om jag i min utvärdering inte tycker att de har gjort det är det dags att fråga mig själv vem det egentligen är som styr min agenda.  
Kanske känner du igen dig i att dagarna bara rullar på och att det är slumpen, snarare än du själv, som aktivt styr din agenda. I så fall är det hög tid att utmana dig själv att bara göra tre saker per dag. Se till att du får gjort det du vill, att du prioriterar och i slutet utvärderar det du har gjort. Genom att göra så kommer du hela tiden kunna styra din egen agenda och ha koll på om du är på rätt spår eller ej. 

Du kanske också gillar:

Installera nya vanor – så lycka du

Så ökar du din närvaro när det är mycket att göra 

Behåll fokus på det som är viktigt

Håll dig uppdaterad med de senaste inläggen

Prenumerara på vårt nyhetsbrev och var först med att få de senaste tipsen.
Dina uppgifter sparas säkert och kommer inte att delas med någon annan aktör.

Prenumerera
Close

50% Klart

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka publicerar vi nya tips till dig som entreprenör. Fyll i dina uppgifter så är du alltid först med det senaste inlägget.