Starta om dina nyårslöften

Feb 15, 2018
 

Även om det inte var allt för länge sen vi firade in det nya året är det vid den här tiden inte ovanligt att ha kastat in handduken och gett upp sitt försök att få till en nya vana. Men det betyder inte att det är försent att lyckas uppnå dina mål. Därför delar jag nu med mig av mina tre bästa tips på hur du startar om dina nyårslöften. 

#1 Börja med vanan

Har du sett mina klipp förut kanske du också känner igen dig när jag säger att du ska börja med är vanan och inte resultatet. När vi sätter mål är det lätt hänt att vi blir så fokuserade på slutresultatet att vi helt glömmer bort resan dit. Vi kör helt enkelt för hårt och orkar inte hela vägen fram. 

Istället för att börja träna sju dagar i veckan och lyfta tyngre än du egentligen klarar av ska du börja med att bara gå till gymmet. För om du har ett mål kopplat till träning så är ju att gå till gymmet den vanan du först måste lyckas installera. När du under en till två månader gått till gymmet de dagar du tänkt dig, då har du fått till din vana och kan flytta fokus till själva träningen. Oavsett om ditt mål är träningsrelaterat eller ej så ska du alltid börja med vanan.

#2 Gör inte allt

Om du på en och samma gång ska försöka uppnå allt du har satt upp för dig själv under året är det lätt att det blir för mycket. Istället ska du därför börja med att göra en sak. Välj ut någon av de mål du satt upp för dig själv och fokusera på det. När du fått till din vana och du är igång med den saken är du redo att fundera över nummer två på din lista. På så sätt blir det mer lätthanterligt och större chans att du lyckas.

#3 Kan du leva med det?

Du har koll på målet, du vet vilken vana du behöver installera för att lyckas men har du funderat över om det är något du kan leva med? Vi väljer gärna en quick-fix i strävan efter resultat. Något vi orkar göra i några veckor men absolut inte kan leva med i längden. Det kan kännas lockande och enkelt men kommer högst troligt inte hjälpa oss att nå våra mål. 

Blev det inte som du tänkte dig vid nyår? Ingen fara, du har fortfarande möjlighet att starta om och lyckas. Bestäm ditt mål, identifiera vanan du behöver få på plats och kom ihåg att fundera över om det är något du kan leva med. Hitta en hållbar rutin som inte bara funkar i en månad utan som du kan upprätthålla hela livet. 

Du kanske också gillar:

Installera nya vanor – så lyckas du  

Så gör du ett personligt årsbokslut 

Fyra enkla tips – Utveckla dig själv 

Håll dig uppdaterad med de senaste inläggen

Prenumerara på vårt nyhetsbrev och var först med att få de senaste tipsen.
Dina uppgifter sparas säkert och kommer inte att delas med någon annan aktör.

Prenumerera
Close

50% Klart

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka publicerar vi nya tips till dig som entreprenör. Fyll i dina uppgifter så är du alltid först med det senaste inlägget.